top of page

3 zlozvyky, kterými si zbytečně ničíme vlasy


Foto: Unsplash (Tim Mossholder)


Mít krásné vlasy není zas až tak těžké. Stačí dodržovat pár každodenních zásad. Které to jsou?


Zdravé vlasy jsou jedním z klíčových prvků celkové krásy, ne vždycky ale vypadají tak, jak bychom si přáli. Nutno ovšem podotknout, že jsme to právě mi sami, kvůli komu strádají. Roztřepené konečky, poškozená vlasová vlákna, extrémní vysušenost a ztráta lesku mají hned několik příčin, jimž dominuje špatná životospráva, nekvalitní péče a v neposlední řadě nešetrný styling. Jak se zbytečným chybám snadno vyhnout, a zajistit si tak krásné vlasy bez velké námahy?


Zlozvyk 1: Nešetrné zacházení


Za roztřepenými vlasy po celé jejich délce může často nešetrné zacházení. Mechanicky je můžete poškodit například při česání, kdy volíte nevhodný hřeben nebo s ním pracujete moc na sílu - rychlé, trhané pohyby způsobí, že se vlasové vlákno přetrhne a problém je na světě. Obvykle to zaznamenají majitelé kudrnatých kadeří, které by se nikdy neměly kartáčovat "nasucho". Hřívu nejprve namočte, naneste kondicionér a pak speciálním hřeben pročešte. Snažte se také používat zakroucené látkové gumičky a culíky příliš neutahujte.



Foto (zleva): Scrunchie gumička do vlasů, Invisibobble, 269 Kč, Termoochranný sprej do vlasů, Balmain, 940 Kč, Žehlička a fén na vlasy v jednom Airstrait, Dyson, 12 310 Kč


Zlozvyk 2: Nulová ochrana před teplem


Styling kadeří je každodenní záležitostí většiny z nás, ať už vlasy fénujeme, žehlíme, nebo kulmujeme. Vysoké teploty dosahující až 220 °C ale prameny poškozují, proto je vhodné používat kvalitní nástroje se zabudovanými chytrými funkcemi, jež vlasy chrání. Zapomínat byste také neměli na termoochranné spreje.



Foto: Dyson


Zlozvyk 3: Spánek s mokrou hlavou


Vlasům obecně moc neprospívá jejich volné schnutí, ještě horší ale je ulehnout do postele s mokrými kadeřemi. A vůbec nejhorší, co pro ně můžete udělat, je zaplést je ještě vlhké do copánků. To způsobuje narušení vlasových vláken, jejich třepení a v konečném důsledku ztrátu zdravé energie, takže pak působí jako bez života. Díky kvalitnímu fénu a termoochrannému spreji se tomuto problému můžete vyhnout bez poškození.


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page