top of page

6 tipů na rychlou večeři


Zdroj: Pixabay


Nestíháte, ale nechcete se odbýt jen tak něčím? Inspirujte se našimi vyzkoušenými recepty a neztrácejte čas dlouhým vařením.


1.        Zeleninový salát

Zeleninový salát nemusí být nudný, vylepšete ho volským okem, sýrem dle vaší chuti, oříšky, semínky nebo smaženou slaninou. Nezapomeňte na rozmanitost chutí. Salát ochuťte medem, citronovou šťávou, kvalitním olejem nebo třeba hořčicí či pestem.


2.        Kuskus

Kuskus je na přípravu neuvěřitelně rychlý. Připravte si ho s grilovanou zeleninou a rybou na másle. Přidejte voňavé koření a máte zdravou a vyváženou večeři. Pokud nemáte rádi kuskus, zkuste bulgur nebo quinou.


3.        PadThai

Tato thajská klasika je opravdu rychlá, a tak dobrá. Stačí vám k tomu pár surovin a rybí omáčka. Vyzkoušet můžete rýžové nudle se zeleninou a tofu nebo s kuřecím masem či s krevetami. Základem je vše rychle osmažit na wok pánvi.


4.        Ratatouille

Zeleninová francouzská klasika, při které strávíte nejvíce času krájením a skládáním do zapékací mísy. Patří sem lilek, cuketa, rajčata, paprika, cibule, česnek a bylinky.


5.        Pizza

Není to úplně nejzdravější večeře, ale je to opravdu rychlovka. Vyzkoušejte hotové vyválené těsto, potřete ho drcenými rajčaty a ozdobte vším, co máte rádi. Jednou za čas to neuškodí.


6.        Krémová polévka

Jako základ cibulka a česnek na másle a pak zelenina podle chuti a pár bylinek. Je libo hráškový krém, brokolicovou polévku nebo třeba pórkový krém? Do 30 minut hotové i se servírováním.

 

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page