top of page

Kam vyrazit na líbánky? 5 tipů na nejromantičtější místa


Zdroj: Pixabey (Lubov Lisitsa)


Čeká vás letos svatba a rádi byste si po nekonečném plánování dopřáli pohádkovou svatební cestu na některém z nejkrásnějších míst světa? Přinášíme tipy na exotické destinace, i to nejlepší z líbánkové klasiky.


Tajemství jižního Pacifiku

Hledáte-li dokonalou romantickou destinaci, souostroví Bora Bora ve Francouzské Polynésii bude tou pravou volbou. Úchvatná exotická krajina okouzlí tyrkysovými lagunami, bílými písčitými plážemi a malebnými korálovými útesy, kde je možné spatřit pestrobarevné ryby i obří rejnoky.


Právě přírodní krásy jsou to, co vytváří z Bora Bora dokonalé místo pro romantické procházky po pláži nebo večeře při západu slunce. Tato exotická perla navíc nabídne luxusní ubytování v podobě bungalovů nad vodou, což může být pro spoustu párů symbolem dokonalé romantiky. Probouzet se ráno s výhledem na průzračný oceán bude pro mnohé nezapomenutelným zážitkem,“ říká k výběru líbánkových destinací Jiřina Ekrt Jirušková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia a dodává, že souostroví kromě bohatého podmořského světa poskytne i skvělé trasy pro pěší turistikou nebo jízdu na horském kole, a to zejména v okolí hory Mount Oteman.





Exotický sen

Objevte kouzlo vyhlášeného ostrova jihovýchodní Asie, který kromě tropického deštného pralesa nabídne doslova čajovníkový ráj s ochutnávkou pravého cejlonského čaje. „Srí Lanka, divoký, tropický ostrov plný přírodního bohatství poskytne dobrodružství i dokonalý odpočinek. Deštné pralesy poskytnou příležitost pozorovat místní tropickou zoo plnou neobvyklých druhů rostlin i zvířat a místní památky vás naopak zavedou zpět do tajuplné asijské mytologie. Návštěvu tohoto tropického ráje doporučují všem, kteří touží po lehce exotičtější a dobrodružnější svatební cestě,“ říká tisková mluvčí společnosti Invia a dodává, že země nabídne i neméně luxusní ubytovací kapacity: „Ideálním místem s přepychovými hotely je letovisko Beruwala, které se nachází na jihozápadním pobřeží ostrova.  Objevíte zde dokonalý mix místní kultury i gastronomie a také neméně úchvatné pláže. Navíc je ideálním startovním bodem pro objevování krás celého ostrova.“



Pro dobrodružné duše

Při přemýšlení o dokonalé svatební cestě je snadné zaměřit se na klasické destinace plné luxusních hotelů a bílých písečných pláží. Víte ale, že cestování na místa plná divoké krásy může být stejně i možná více poetické, než líbánky v prvoplánově romantických destinacích? Vyrazte na sopečné souostroví v Pacifiku, které se otevřelo cestovatelům teprve nedávno, a objevte jedno z nejunikátnějších míst naší planety.


Galapágy nabízejí jedny z nejkrásnějších a nejodlehlejších pláží na světě, kde si můžete užít soukromí a romantické chvíle ve dvou. Patří k jedinečným místům, kterých už na světě není mnoho. Pod hladinou se skrývá svět plný úžasných tvorů, jako jsou mořské želvy a rejnoci, na souši vás naopak přivítají tučňáci, podivní ještěři, obrovské želvy, modronozí terejové nebo vyhřívající se tuleni. Můžu vás ujistit, že poznat Galapágy bude rozhodně životním zážitkem,“ dodává Jiřina Ekrt Jirušková s tím, že cesta za poznáním Galapág začíná v Quitu, hlavním městě Ekvádoru. „Poté máte v podstatě dvě možnosti. Využít můžete několikadenní plavbu lodí, v rámci které budete proplouvat kolem souostroví a postupně poznávat další části této země. Nebo se můžete ubytovat na pevnině a okolní ostrůvky objevovat trajektem či na člunu,“ doplňuje tisková mluvčí s tím, že ani v jednom případě se nejedná o masovou turistiku. Pokud tedy hledáte něco opravdu netradičního a jste duchem dobrodruzi, Galapágy vás rozhodně nezklamou.



Ráj zážitků

Přestože se jedná společně s Maledivami o líbánkovou klasiku, nemůže na seznamu líbánkových destinací chybět. Mauricius představuje dokonalý mix odpočinku na nejkrásnějších plážích světa i úchvatnou přírodu pro všechny, kteří hledají perfektní místo pro horskou turistiku. „Mauricius je rájem, kde si každý najde to své. Ať už byste si rádi odpočinuli v luxusních resortech u pláží s bílým jemným pískem nebo si dopřáli vysokohorskou turistiku s nejimpozantnějšími výhledy, marně byste hledali lepší lokalitu. Na zamilované páry zde čeká opravdu moře zážitků,“ dodává k výběru líbánkových destinací Jiřina Ekrt Jirušková. K vyhlášeným místům patří zejména národní parky, jako je Black River Gorges, které nabízejí možnost pozorovat místní flóru a faunu, ale i krásné výhledy do okolní pohádkové krajiny s množstvím vodopádů.


 

Pohádková romantika

Za korálovými útesy a tyrkysovým mořem nemusíte na druhý konec světa. I méně přeplněné destinace na březích Nilu mohou být tou pravou volbou. Co takhle okouzlující západy slunce s výhledem na úchvatné pyramidy nebo plavba za nejkrásnějšími památkami starověku? Vraťte se společně do míst, kde se odehrál jeden z nejromantičtějších příběhů naší historie mezi královou Kleopatrou a Markem Antoniem: „Mezi vyhlášené líbánkové destinace v Egyptě patří Sharm El Sheikh, a to zejména pro své dechberoucí západy slunce. Nachází se zde luxusní, útulné resorty, korálové útesy a nádherné písčité pláže. Punc romantiky má rozhodně Alexandrie, proslulá největší knihovnou na světě. Z dalších populárních cílů pro svatební cestu bude i město El Gouna známé jako egyptský Karibik,“ uzavírá Jiřina Ekrt Jirušková.



1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page