top of page

Módní trendy, které na jaře uvidíme všude


Foto: Unsplash (Cleo Vermij)


Fashion weeky proběhly, a my tak víme, co se bude nosit o letošní jarní a letní sezóně. S ohledem na ekonomickou situaci a politické pozadí hráli módní návrháři na jistotu. Ke slovu se dostane především tlumená paleta barev, z níž překvapivě nevystupují pastelové tóny, jak je pro jaro obvyklé, ale černá s bílou a trochu té červené… A na jaké kousky si můžeme vsadit?


Šortky

A čím kratší, tím lepší. Pokud do nich nemáte nohy, je ještě dost času to dohnat! Mikro šortky si našly stálé místo mezi modelkami Gucci, Chanel, Alexander McQueen i Isabel Marant a jsou logickým vyústěním trendu „bez kalhot“, který kraloval módě doteď.

 

Svatební šaty


Pokud jste své „ano“ už řekly, máte teď druhou šanci. Uvolněte v šatníku místo šatům připomínajícím ty svatební, romanticky laděným a většinou dlouhým až na zem. Letos vystřídá explozi neonových barev labutí něha, průsvitná, zdobená i vyšívaná.


Foto: Bílé šaty s třásněmi, Erica Fashion, 1899 Kč

 

Kalhoty s vysokým pasem


Když si je oblíbily značky jako Loewe nebo Alaïa, Hermès, Louis Vuitton či Saint Laurent, zamilujete si je také! Kalhoty s vysokým pasem vypadají skvěle, a navíc prodlužují nohy.

 

Motiv růží


Jako by nám návrháři chtěli vynahradit, že jsme si zatím moc jarní atmosféry neužili, uvolnili ve svých návrzích prostor také motivu květin. Konkrétně královny zahrad – růži! U Simona Rocha vsadili na bledě růžové s dlouhými stonky, Alexandr McQueen se zase inspiroval krvavě rudými okvětními plátky. Nosit je můžete na šatech, halenkách, kalhotech, ale i ve vlasech!


Šaty River Island, About You, 4399 Kč

 

Polo trend


Polo košile jsou zpět, a to po pěkně dlouhé době. Vzhledem k tomu, že je do své kolekce zařadila Miu Miu, nejsledovanější značka poslední doby, o tom není důvod pochybovat. Bavlněná trička s límečkem jako by vypůjčená z koňských dostihů nebo tenisového kurtu unosíte do práce i do města.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page