top of page

Předávání hudebních cen Anděl



Zdroj: Pixabay


Tak jako každý rok, i letos proběhlo předávání hudebních cen Anděl. Cenu si přebrali stálice hudebního světa, ovšem prostor dostali i méně známí umělci. Nechte se inspirovat a zaposlouchejte se do toho nejlepšího z české scény.

 

November 2nd – Album

Svěží vítr na české scéně se světovým zvukem a povedený comeback s albem November 2nd.  To je kapela s ústřední dvojicí Saša Langošová a kytarista Roman Helcl. Album, které je plné rocku i soulu, produkoval Boris Carloff, a písně prošly studii v Memphisu, Nashvillu i Los Angeles.

 

J.A.R. – Skupina

J.A.R. (Jednotka Akademického Rapu nebo také Jaromír a Radomír) je na české scéně již od roku 1989 a právem je považována za to nejlepší, co u nás vzniklo. Jejich deváté řadové album Jezus Kristus Neexistus? Obsahuje pro ně typické prvky funku a rocku, které se míchají s rapem a popem. Zaposlouchejte se do textů, každá píseň vypráví svůj krátký příběh.

 

Pam Rabbit – Sólová interpretka

Tato 26 letá interpretka toho má za sebou už docela dost. Začínala jako vokalistka Mikolase Josefa a dnes vyprodává jeden koncert za druhým. Skládá hudbu, píše texty a tvoří videoklipy. Jednotlivé písně z alba I love the internet jsou plné humoru a pro ni typického sarkasmu.


David Koller – Sólový interpret 

Davida Kollera netřeba představovat. Album LP XXIII obsahuje deset skladeb na kterých se David Koller podílel s  Michalem Pelantem, Matějem Belkou, Janem Vávrou, Karlem Štulou, Markem Rakovickým a Oliverem Fillnerem. Písně jsou plné rocku a elektroniky a mají jasnou melodickou linku.

 

Tereza Balonová – Objev

Tereza Balonová má nahranou již druhou desku s názvem Lampiony. Najdete v ní jedenáct popových písní plných kytar. Zpěvačka vyniká především svým charismatickým hlasem a také je vynikající kytaristkou.  

 

Calin & Viktor Sheen – Společný projekt

Calin i Viktor Sheen patří k nejvíce poslouchaným interpretům v tuzemsku. Oba dva jsou mistři rapu a tak jejich spolupráce nemohla být krokem vedle. Deska má obrovský úspěch i globálně, na Spotify se umístila na druhém místě mezi novými deskami. Roadtrip reflektuje nové trendy v rapu a obsahuje populární melancholický hip hop a R&B.

 

Všechny oceněné najdete na oficiálních stránkách Cen Anděl Coca – Cola 2023.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page