top of page

Šperky inspirované přírodními živly




Objevte šperky Apart, které prohloubí vaše spojení s některým ze 4 základních živlů – vodou, vzduchem, ohněm či zemí.

 

O čtyřech živlech se začalo mluvit v dobách, kdy řečtí filozofové hledali vysvětlení původu života a vesmíru. Jejich teorie, která stavěla tyto prvky do středu veškerého bytí na naší planetě, byla dlouhou dobou nedílnou součástí chemie a alchymie.

 

Přestože naše poznatky dnes sahají mnohem dále, přírodním elementům stále nelze upřít jejich magickou sílu. Promítnout ji přitom můžete do svého každodenního života vcelku jednoduše: nošením šperku, jenž v sobě nese věčnou symboliku ohně, vody, země a vzduchu. V nabídce značky Apart naleznete jedinečné klenoty pro každou příležitost.

 

Oheň

 

Tento živel představuje energii, sebevědomí a nezávislost, vlastnosti, které jsou v dnešním světě ceněné stejně jako planoucí oheň v dávných dobách. Plamenné kouzlo můžete objevit v oranžových drahokamech, jako je karneol nebo jantar, přírodní oranžový odstín však nesou i obvykle modré safíry nebo zelenkavé avanturíny. Mimo jiné se samotná ohnivá energie ukrývá i v diamantech, které podle teorií vznikly ve velkých hloubkách při ohromných teplotách, nebo ušlechtilé oceli, materiálu dokonale absorbujícímu a vyzařujícímu teplo.





Voda

 

Voda je neustále plynoucím elementem ztělesňujícím emocionalitu a citlivost. Symbolem tohoto živlu může být uklidňující modrá barva, stejně jako mořské perly nebo drahé kameny: akvamaríny či křišťály. Právě pro křišťály je spojení s vodním živlem důležité, skrze vodu totiž dochází k jejich energetickému nabíjení. A nezapomeňme ani na vodní stvoření – kraby, ryby nebo raky – která se mohou stát všeříkajícím prvkem vašeho šperku.




Země

 

Přírodní prvek, jenž nás nutí zůstat nohama na zemi a vytvořit si v životě určitý řád. Zemský živel symbolizují květiny a zvířata běhající po souši, ale i barvy. Odstíny hnědé a béžové zastávají půdu, zelená pak představuje rostliny, které z ní vyrůstají a činí naši planetu obyvatelnou. A nezapomeňme na kameny symbolizující energii země, jako je pyrit, záhněda nebo jaspis.    



Vzduch

 

Vzduch je jedním z nejsilnějších mentálních a intelektuálních prvků. Spojujeme s ním vše, co létá: motýly, ptáky, vážky a mraky, ale i Měsíc a planety vysoko nad oblohou. Ve špercích můžete tento nepolapitelný element nalézt i pomocí kamenů, které jsou vzdušnému živlu předurčeny. Harmonizující howlit nebo topaz, kámen lehkosti a svobody, zdobí v nabídce značky Apart řadu náhrdelníků, prstýnků, náušnic a náramků.   



Zdroj: Apart.cz

34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page